Till sidinnehåll

Om Kunskapsbanken

Kunskapsbanken innehåller kunskapsstöd för cancervården. Här hittar du alla nationella vårdprogram, standardiserade vårdförlopp (SVF) och Nationella regimbiblioteket från Regionala cancercentrum.

Kunskapsbanken på cancercentrum.se riktar sig till cancervårdens medarbetare. Webbplatsen innehåller alla nationella vårdprogram, standardiserade vårdförlopp (SVF), stöddokument, läkemedelsregimer med information till patienter och basfakta om läkemedel från Regionala cancercentrum i samverkan. Här har vi samlat tips som gör det enklare för dig att använda Kunskapsbanken.

Prenumerera på uppdateringar

På sidan Uppdateringar kan du anmäla att du vill prenumerera på uppdateringar av vårdprogram, vårdförlopp eller regimbiblioteket. Om du skapar ett konto kan du styra prenumerationerna från Mina sidor.

Uppdateringar

Ladda ner pdf

De flesta av dokumenten går att ladda ner som pdf och skriva ut.

Kunskapsbanken i mobilen

Om du sparar Kunskapsbanken som ett bokmärke på mobilen eller surfplattan får du enkelt tillgång till alla texter.

  • På iPhone: Gå till Kunskapsbanken, tryck på delningsknappen när du visar webbplatsen och sedan på Lägg till på hemskärmen.
  • På Android: Gå till Kunskapsbanken, tryck på de tre punkterna högst upp till höger i webbläsaren och välj sedan Lägg till på startskärmen.

Sökfunktionen

I regimbiblioteket kan du använda asterisk (*) för att söka på endast en del av ett namn på en regim eller en substans, t.ex. *mab eller meto*. Sökningen hittar alla ord som börjar eller slutar med de inskrivna bokstäverna. Asterisken ersätter valfritt antal tecken och kan användas var som helst i det sökta ordet.

Visa rekommendationer i vårdprogram

När du läser ett vårdprogram kan du välja att endast visa rekommendationerna i varje kapitel. Fördjupande text går då att fälla ut under respektive rekommendationsruta eller underrubrik.

Spara bokmärken

Om du skapar ett konto kan du spara bokmärken i vårdprogram och vårdförlopp så att du lätt hittar dina mest använda sidor. Klicka på Mitt konto för att skapa ett konto.

Läs vidare

Om vårdprogram

Om vårdförlopp

Om regimbiblioteket